Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

Design

5 idei de promovare online prin grafic design

Designul grafic este o modalitate de exprimare a creativității, dar și de a transmite mesajul esențial al unei firme. Brandul tău are nevoie de o identitate ușor de găsit online, iar grafic design-ul îți oferă posibilitatea de a crea de la zero imaginea pe care ți-o dorești.

În acest articol vom prezenta top cinci idei de promovare online prin intermediul designului grafic.

Scopul final: fidelizare

Principalul scop al oricărei afaceri este să transformi publicul tău țintă în clienți fideli, care caută mereu serviciile afacerii tale. Pentru a crea notoritate în jurul brandului tău, asigură-te că ai câteva elemente reprezentative pentru acesta: culori vibrante, mesaje motivaționale și logo memorabil.

Afacerea ta va prinde contur în online dacă publicul va vedea des logoul brandului pe motoarele de căutare utilizate zilnic. Un brand a cărei faimă circulă rapid pe internet va fi considerat mai de încredere decât unul care este greu de găsit și a cărui imagine nu impresionează sau nu se diferențiază de celelalte cu absolut nimic.

Folosește puterea social media

Pentru a-ți promova designul, folosește cât mai mult social media deoarece informațiile circulă foarte rapid acolo. Documentează-te legat de cele mai folosite rețele de socializare de la momentul actual și postează conținut legat de firma ta acolo, pentru a fi sigur/ă că ajunge la cât mai multă lume.

Hashtagurile sunt și ele utile căci ele aduc împreună conținutul asemănător cu cel promovat de tine – asigură-te că designul tău este mult mai memorabil decât al restul firmelor care există pe piața virtuală și vei ieși în evidență într-un mod pozitiv.

Unitate: domeniu + grafic design

Corelează designul cu tema afacerii tale. Spre exemplu, dacă ai o cofetărie, atunci centrează întreg conținutul în jurul imaginilor și postărilor cu prăjituri amenajate cât mai festiv, pentru a motiva consumatorii să îți acceseze site-ul. Promovează-ți afacerea într-un mod cât mai creativ și fără limite pentru că în zilele noastre vizualul contează prima dată.

Carte de vizită virtuală

Folosește-te de grafic design pentru a-ți crea o carte de vizită virtuală. Orice carte de vizită este ca o poartă de acces spre cunoașterea unei afaceri, așa că introdu informațiile elementare despre tine și lângă acestea logo-ul afacerii tale. Astfel, publicul îți va asocia numele cu o afacere responsabilă și profitabilă, iar colaborările vor veni de la sine.

Materiale promoționale

Folosește-te de designul grafic pentru a crea produse cu imaginea firmei tale: stickere, postere, etc. Dacă oferi publicului obiecte cu logoul afacerii tale, se va crea un sentiment de încredere în aceasta și vor reveni ori de câte ori au nevoie.

GIF-uri

Poți folosi grafica și pentru a crea scurte gif-uri în care să transmiți mesajul firmei într-un mod interactiv și memorabil. Gif-urile prind mai repede la public datorită naturii lor dinamice, iar clienților li se va trezi curiozitatea legată de conținutul pe care îl furnizezi.

În concluzie, designul grafic este cea mai folositoare unealtă când vine vorba de promovarea în online, deoarece publicul este receptiv la elementele vizuale și astfel este mai ușor să creezi notoritate în jurul brandului tău.

Când te gândești la Coca-Cola sau McDonalds îți apare deja o imagine în cap și știi deja culorile, nu-i așa? Aceasta este puterea unui marketing realizat inteligent, eficient prin grafic design de înaltă calitate!

Author

Oana Păuna

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *