Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

Startup

Creare website: ce costuri implică?

Te întrebi ce implică procesul de creare website? În primă instanță, ai putea crede că este unul relativ greu, care implică multe etape și resurse. Implicit, costurile asociate pot varia în funcție de numeroși factori. Totuși, procesul de creare website nu este unul chiar atât de complicat, cel puțin atât timp cât îți sunt familiari anumiți termeni și anumite tehnologii. Bineînțeles, nu chiar orice persoană poate crea un website funcțional, aliniat standardelor tehnologice actuale.

Deseori, este necesar să apelezi la o persoană specializată în acest domeniu, care să se ocupe și să ducă la bun sfârșit crearea website-ului dorit. Iată ce costuri ar putea implica procesul aferent de creare website!

Selectarea platformelor și tehnologiilor asociate

Primul pas în dezvoltarea website-ului este alegerea platformei pe care acesta va fi construit și a tehnologiei folosite. Există numeroase opțiuni disponibile, WordPress fiind o opțiune relativ la îndemână, dar care poate prezenta limitări majore. Este vorba despre așa-zisele CMS-uri (în engleză, Content Management System), adică sisteme software create pentru automatizarea și gestionarea conținutului website-urilor.

Alegerea unui CMS ar trebui făcută în conformitate cu nevoile tale specifice. Există atât CMS-uri gratuite, cât și soluții personalizate. Cele gratuite implică mult mai puține costuri, însă, din considerente evidente, au și limitări majore. Soluțiile personalizate necesită o dezvoltare chiar de la zero, dar îți oferă facilități mult mai extinse. Costurile asociate variază în funcție atât de platforma folosită, cât și de tehnologie, limbaj de programare.

Design și dezvoltare

După alegerea platformei, urmează etapa design-ului și dezvoltării website-ului propriu-zis. ÎN ceea ce privește design-ul, costurile includ crearea de wireframes, mockups și design-ul general al website-ului. Dezvoltarea efectivă a website-ului implică atât crearea de teme personalizate, în cazul în care îți dorești una, cât și integrarea funcționalităților specifice, optimizarea pentru diferite dispozitive și browsere.

Alegerea hosting-ului și domeniului

Prin hosting se înțelege serverul efectiv care va conține site-ul tău. Costurile asociate pot varia în funcție de tipul de hosting ales (shared, VPS, dedicat), de performanță și suportul oferit. Prin domeniu, se înțelege „numele” website-ului și extensia acestuia (.ro, .com). În mod obișnuit un domeniu implică abonament anual, iar costurile variază de la un furnizor la altul, însă în limite relativ restrânse.

Securitate și mentenanță

Este important să iei în considerare costurile implicite în menținerea website-ului cât mai sigur și, evident, actualizat la zi:

  • Certificat SSL: este esențial pentru securitatea website-ului și implică un cost suplimentar;
  • Actualizări și mentenanță: reprezintă o investiție esențială în asigurarea funcționalității, dar și siguranței website-ului.

Nu sunt pași obligatorii, dar sunt esențiali pentru a avea un website funcțional și cât mai bine poziționat în ierarhia interogărilor Google.

Marketing și SEO

Poate ai crede că este îndeajuns să-ți creezi un website… și atât! Însă, de fapt, lucrurile sunt cu mult mai complexe. După ce ți-ai lansat website-ul, este foarte important să te asiguri de faptul că acesta este vizibil în online, că atrage vizitatori și interacțiuni. Din această privință, ar trebui să ai în vedere următoarele:

  • SEO: optimizarea pentru motoarele de căutare care, deseori, ar trebui făcută de către cineva cu expertiză în domeniu (implică alte costuri asociate cercetării cuvintelor cheie, creării de conținut relevant și optimizare tehnică a website-ului);
  • Marketing: poate viza costuri pentru publicitate pe Google, Facebook sau alte platforme ce pot fi incluse în bugetul inițial sau tratate drept cheltuieli continue.

Asistență și suport

Este foarte important să ai parte de asistență și suport adecvate, deoarece pot apărea situații în care website-ul nu funcționează. Costurile pentru suport tehnic pot fi deseori incluse în pachetul celor care îți creează website-ul, dar pot fi și suplimentare. Alege în funcție de nevoile avute!

Costurile implicate în crearea unui website pot varia semnificativ în funcție de necesitățile și obiectivele proiectului. Este important să investești timp în planificarea și evaluarea cerințelor pentru a stabili un buget realist. În plus, colaborarea cu profesioniști și agenții cu experiență îți poate asigura un rezultat de calitate și o experiență fără probleme.

Author

Oana Păuna

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *