Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

Design

Design grafic: unde am nevoie de el?

Cu siguranță ai auzit foarte des de design grafic, asta pentru că acest domeniu reprezintă chiar o componentă esențială într-o varietate de circumstanțe. Design-ul grafic poate fi definit într-o multitudine de forme, iar încadrarea sa într-o anumită direcție ar fi pur și simplu limitativă. De cele mai multe ori, design-ul grafic se asociază unei forme de comunicare vizuală, care face uz de elemente grafice pentru a transmite un mesaj clar, într-o formă cât mai estetică și viabilă.

Pentru a-ți face o idee mult mai clară privitoare la ce înseamnă design grafic și unde s-ar putea să ai nevoie de el, haide să descoperim împreună ce situații ridică necesitatea expertizei într-un astfel de domeniu.

Publicitate și marketing

Unul dintre cele mai evidente domenii în care ai nevoie de designul de tip grafic, ca parte vitală, poate fi reprezentat de publicitate și marketing.

Design-ul grafic este folosit pentru a crea materialele publicitare – afișe, bannere, broșuri, pliante, postări sub formă de imagini –, de promovare, ce sunt menite să atragă atenția și să convingă publicul țintă să acționeze în direcția specifică, asta în funcție de obiectivele campaniei de marketing.

Branding și identitate vizuală prin design grafic

Design-ul grafic este fundamentat în crearea și consolidarea identității vizuale a unei companii sau a unei mărci. De exemplu, prin designul grafic se creează logo-ul, care reprezintă poate chiar primul contact al unui potențial cumpărător cu brandul respectiv.

Culorile, fonturile și elemente grafice complexe sunt folosite pentru a crea o identitate solidă, care să transmită personalitatea brandului, valorile acestuia, asigurând o prezență bine fundamentată și recunoscută în online.

Web design și dezvoltare web

Internetul este omniprezent în viața oamenilor din ziua de astăzi, iar o prezența în online trebuie să fie fundamentată și pe existența unui website.

Design-ul grafic este folosit pentru a crea și a rafina estetica unui website – de la o interfață web atractivă și funcțională, până la sinergia între componenta estetică a website-ului și funcționalitatea acestuia –, procesul de design grafic este cel care definește faptul că website-ul este plăcut, oferindu-i utilizatorului o experiență plăcută.

Ambalaje și design de produs

În industria de retail, designul grafic este absolut esențial pentru a crea ambalaje de produse ce sunt nu doar atractive, ci și informative pentru cumpărători.

Ambalajul unui produs este, în cele din urmă, primul contact pe care consumatorul îl are cu produsul respectiv. Implicit, cum arată acesta poate influența în mod decisiv decizia de cumpărare. Design-ul grafic este folosit pentru a crea ambalaje care atrag atenția, care individualizează produsul și îi reiterează identitatea.

Domeniul editorial

Design-ul grafic se folosește și în domeniul editorial, cum ar fi realizarea copertelor unei cărți, a materialelor didactice, planșelor, cărților și manualelor.

De asemenea, poate fi folosit pentru a se realiza prezentări și alte resurse care facilitează procesul de învățare, prin livrarea detaliilor și informațiilor într-o formă mult mai clară și captivantă. Designul grafic poate ajuta elevii să înțeleagă și să rețină mult mai bine informațiile transmise, într-o experiență plăcută de învățare.

Design-ul grafic este indispensabil într-o varietate de domenii și industrii. Înțelegând cât este de important, de fapt, ca un designer grafic să se ocupe aceste sarcini specifice, înțelegi faptul că identitatea brandului online depinde, în cea mai mare parte, de forma estetică în care acesta se prezintă publicului țintă: de la logo până la postările de pe rețelele de socializare.

Author

Oana Păuna

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *